Blog

Checklist kenmerken alleengeboren tweeling

Zondag 07 juli 2024

Herken jij jezelf misschien ook in deze kenmerken? Download de checklist hieronder. 


Ik spreek vaker over alleengeboren tweelingen, ook wel vanished twin genoemd. Ik heb onlangs de lijst met kenmerken aangevuld omdat er onlinewel kenmerken genoemd worden, maar zelden was de lijst compleet en ontbraken er vaak nog meer eigenschappen en kenmerken die ik bij mensen in mijn praktijk voorbij zag komen.

Direcht naar de FREE DOWNLOAD met kenmerken.

In bijgaande vernieuwde lijst (deze zal ik steeds meer finetunen) zul je zien dat ik een flink aantal kenmerken noem, zowel fysiek als emotioneel en gedragsmatig. Kenmerken die bij deze groep mensen,het komt in 1 op de 10 zwangerschappen voor, sterk naar voren komen.
De herkenning van jezelf in deze eigenschappen kan een puzzelstukje zijn dat op zijn plaats valt.

Het is belangrijk te begrijpen dat hoe jij deze ervaring beleeft, heel persoonlijk is en soms ook tegenstrijdig componenten kan bevatten. Hoe dit precies komt leg ik je graag persoonlijk uit. Een tipje van de sluier: iedereen gaat op zijn eigen manier om met het verlies van een tweelinghelft, bewust of onbewust. Dit kan resulteren in gedragingen die je jezelf hebt aangeleerd of zaken die je juist hebt vermeden. Het gaat erom hoe jij dit (op celniveau) hebt ervaren, je lichaam is wijs en helpt je herinneren als je denkt 'Hoe kan ik dat in hemelsnaam weten'. Hoe ligt het in je opgeslagen en welke 'screenshot' maakte je op het moment dat het je allemaal overkwam?

Voor buitenstaanders lijkt dit misschien een willekeurige verzameling kenmerken, maar voor iemand die een alleengeboren tweeling is, kan het een deur van herkenning openen. Veel dingen die je eerder niet begreep, kunnen ineens logisch worden. Het gaat er niet om dat je je in alles herkent, maar om wat resoneert met je innerlijke weten.

Zo was het ook voor mij. Dingen die ik eerder vreemd of eigenaardig vond van mezelf, vielen ineens op hun plek toen ik ze allemaal bij elkaar zag. Een niet erkend deel van mij kreeg eindelijk erkenning en alles kwam samen. Together as one! Dit besef maakte mij al een beetje meer compleet.
Als je vermoedt dat jij of je kind een alleengeboren tweeling is, kan deze lijst je helpen. Ik ben benieuwd wat je zult ontdekken en welke inzichten en erkenning dat met zich meebrengt! Want het is nogal wat. Ik wil je nu alvast verklappen dat in al dat onrecht wat je is aangedaan ook een heleboel mooie kwaliteiten en potentieel verborgen ligt. Weet dat ik je graag help bij het ont-dekken op deze zoektocht naar een stukje van jezelf.

To do: Loop de lijst eens door en vink af welke kenmerken je herkent.
De kenmerken kunnen je richting geven voor verder onderzoek en begrip. Vergeet niet dat veel van deze kenmerken ook andere oorzaken kunnen hebben en niet specifiek zijn voor mensen die een alleengeboren tweeling zijn. Het gaat om het totaalplaatje.

Hoewel ik vaak spreek over alleengeboren tweeling, kun je dit ook lezen als alleengeboren meerling als dat bij jou van  toepassing is.
 

Als je vermoedt dat jij (of je kind) een alleengeboren tweeling bent, kan deze lijst je helpen. Ik ben benieuwd wat je zult ontdekken en welke inzichten en erkenning dat met zich meebrengt! Want het is nogal wat. Ik wil je nu alvast verklappen dat in al dat ‘onrecht’ wat je is aangedaan ook een heleboel mooie kwaliteiten en potentieel verborgen ligt.

Weet dat ik je graag help bij het ont-dekken op deze zoektocht naar een stukje van jezelf. Niet alleen of je een alleengeboren tweeling bent. Ik ben een echte puzzelaar en wanneer je je afvraagt waar bepaalde overtuigingen of gedragingen hun oorsprong hebben dan kijk ik graag met je mee welke waardevolle schatten we kunnen ont-dekken in hetgeen je hebt ervaren. Stuur me gerust een mail: suzanne@coachopstelten.nl

Liefs Suzanne

#ladyteaspoon #coachopstelten #alleengeborentweeling #vanishedtwins #alleengeborenmeerling #yourenotalone #cupofpositivitea #vooroudelijkebelasting #familiesysteem #potentieel #creatiekracht