Blog

Back to school - Nieuw schooljaar

Zondag 18 augustus 2024

WHAT WE LEARN WITH PLEASURE WE NEVER FORGET. 

Naar school gaan. Hier in het zuiden van Nederland beginnen de scholen deze week weer. Ook ik ben naast mijn coaching in de praktijk dit schooljaar een aantal dagen per week op school te vinden om creatieve lessen te ondersteunen. Ontzettend veel zin in!

Een nieuwe school of een nieuw schooljaar, kan even wennen zijn, en voor sommige kinderen zelfs spannend, maar over een paar weken voelt het al vertrouwd. Dan zijn we meer in het ritme en zijn nieuwe gewoontes geïntegreerd.

Ik ben zelf een voorstander van leren op een leuke manier. Of het nu met voorbeelden, metaforen, op een creatieve manier, door zelf te ontdekken, met plaatjes, of door enthousiasme en passie gebeurt - op die manier blijft het gewoon veel beter hangen. 'What we learn with pleasure we never forget.'

Het leuker maken van leren kan op veel verschillende manieren, en dat hoeft niet alleen tijdens school te zijn, maar ook ervoor of erna. Want hoe maak jij je kind wakker? Wat leer je hem? Hoe ga je er als ouder zelf mee om? Met het opstaan, met school en de afspraken en je eigen ochtendroutine?

Over een goede start van de dag gesproken... Ik kan bijvoorbeeld geen genoeg krijgen van de video's van Coach Balto en zijn ‘Bike Bus’. Heel inspirerend ook! Deze actieve en plezierige start van de dag (per fiets) heeft een enorme impact op de rest van de dag, de omgang met andere kinderen en de leerprestaties van deze kinderen. 


Begin de dag met een dansje

Ik wens alle leerlingen, jong en oud, een geweldige start van het schooljaar. Zelf ga ik morgen ook maar eens op de fiets naar school. Heb je geen ‘bike bus’ of ‘walk bus’ beschikbaar? Geen zorgen... je hebt als ouder al enorm veel invloed door de tijd voor het naar school gaan leuker te maken. Of dat nu rustig aan, zingend, of met hun favoriete muziek is. Sta eens wat eerder op, maak een boterham met lievelingsbeleg, leg die favoriete broek schoon en gestreken klaar, help met het inpakken van de tas als ze dat willen, of zet de fiets alvast klaar. Maak het gezellig, lach en geef een extra knuffel. Have fun!


Have fun

Dit alles heeft invloed op het humeur voor de rest van de dag. Every morning, your thoughts, energy, and actions set the tone for your day - en dus ook voor die van jou. Have fun!

Ervaar je toch wat opstartproblemen? Stuur me een bericht via het contactformulier en dan kijken we samen hoe we het ook voor jou en/of je kind weer wat fijner kunnen maken. 

#coachopstelten ​#ladyteaspoon #nieuwestart #nieuweschooljaar #nieuweschool #bikebus #walkbus #setsthetoneoftheday #relax #letsgo #whatwelearnwithpleasureweneverforget #backtoschool #tijdvoorcreativiteit